Oomen Offset in het nieuws

Ook de leveranciers weten onze drukkerij te waarderen.

Wifac

Wifac heeft ons benadert voor een interview omdat wij als een van de eerste zijn overgestapt naar hun nieuwe rubberdoek: DayGraphica 3610.

Het volgende artikel is daar van verschenen op de website <Wifac> en in het vakblad van Wifac.

 

Bij Drukkerij Oomen staat de betrouwbare relatie voorop

De broers André en Ad Oomen leiden al jaren de gelijknamige drukkerij in Breda. De reden van hun succes? "Wij hechten veel waarde aan onze relaties, zowel met onze klanten als met onze leveranciers." Drukkerij Oomen stapte over op Day-rubberdoek van Wifac Cedu.

André Oomen en zijn broer Ad leiden het bedrijf dat 66 jaar geleden door hun vader werd opgericht. André is vooral actief 'aan de voorkant'. Hij doet de commercie. Ad is de technische man. Samen met de drie medewerkers verzorgen zij de complete, grafische workflow: van prepress tot (deels) afwerken. Produceren doen ze op twee tweekleuren offsetpersen en op de nieuwe Konica Minolta Bizhub Pro 6000 die Wifac een half jaar geleden leverde ter vervanging van de oude printer.

André: "Wifac is van ons al een oude relatie. Het klinkt sommigen wellicht wat ouderwets in de oren, maar een relatie is ons veel waard. We hebben het geluk dat we veel trouwe klanten in ons bestand hebben. Wij proberen om op dezelfde manier binnen en buiten ons bedrijf met mensen om te gaan: recht door zee en betrouwbaar."

Milieucirkel
De klanten van Oomen bevinden zich in een ruime cirkel om Breda, hoewel er regelmatig elders in Nederland wordt geleverd. Oomen produceert vooral handelsdrukwerk. Huisstijlen, briefpapier, enveloppen, facturen, blocs, brochures en folders, om een greep uit het assortiment te doen.

In 2007 nam het bedrijf drukkerij Brabant over, in 2011 gevolgd door drukkerij Salsedo. "Bij drukkerij Brabant liep de omzet gestaag terug. De eigenaar besloot er op tijd mee te stoppen. De klanten en medewerker verhuisden geruisloos naar ons bedrijf. Prima. Salsedo werkte veel voor cultuurinstellingen. Nadat de subsidiekraan dicht ging, dreigde de onderneming op een te smalle basis verder te moeten."

De gebroeders Oomen wisten de schade te beperken, iets wat bij al hun activiteiten voorop staat. "We zijn ondernemers in Brabant met een open oog voor onze omgeving. Zo zijn we altijd enthousiast deelnemer geweest van de Milieucirkel Breda, de oudste duurzaamheidskring van ons land, al actief sinds 1998."

Zelfstandig
André Oomen constateert een duidelijke verschuiving van het offsetwerk naar digitaal. "We kozen destijds bewust voor twee tweekleuren-persen omdat onze klanten vaak en veel om PMS-kleuren vroegen. Dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo. De afdrukken van de huidige generatie printers komen dicht in de buurt van de PMS-kwaliteit. Vooral op het gebied van de helderheid van de kleuren worden er nog altijd stappen vooruit gezet. Daarbij personaliseren we meer en meer. De ene keer als indruk op het offsetwerk, de andere keer compleet digitaal."

André en Ad Oomen stippelen hun eigen pad uit. "Het is een tijdje mode geweest om je aan te sluiten bij een groep. Daar voelen we ons niet op ons gemak. Je bent verplicht je papier, platen of verbruiksartikelen bij een voorkeursleverancier af te nemen. Wij zijn al 66 jaar zelfstandig en willen dat voorlopig ook zo houden."

Rubberdoek
Drukkerij Oomen verwerkt de chemievrije :Azura platen van Agfa op een Screen PlateRite 4100, aangestuurd door een Screen Harlequin RIP. Daarna gaan de platen door de Agfa Clean Out Unit. "Allemaal geleverd door Wifac. Ook de wasmiddelen, ontvettingsmiddelen en handschoenen bestellen we via de webshop. Sinds Wifac en Cedu gingen samenwerken zijn we een enthousiast gebruiker van Day Rubberdoek 3610."

DayGraphica 3610 is universeel doek, speciaal ontworpen voor de vellenoffset waar kwaliteitseisen voorop staan. Overigens kan ook de heatsetrotatiedrukker er mee uit de voeten. Het geslepen oppervlak verzekert een uniforme dikte en resulteert in een lange levensduur, verbeterde drukkwaliteit en een verhoogde productiviteit.

© 2013 Oomen Offset, Breda